dilluns, 24 de març del 2014

Pastis de formatge - New York Cheesecake

Ingredients:

Per a la base:
30 galetes tipus María o Chiquilin
75 gr. de mantega
50 gr. de nous

Per a la crema: (si el motlle no és massa fondo amb la meitat de tot això en tindrem prou)
6 ous i 2 rovells
600 gr. de formatge "Philadelphia"
500 gr. de nata líquida i 3 cullerades de farina de rebosteria
200 gr. de sucre
1 iogurt grec

Per cobrir:
200 gr. de confitura de gerds, de préssec, de maduixa o el que més ens agradi
Aigua

Preparació:

Preparació de la base de galeta:

Desfem la mantega (podem fer servir el microones).

Amb la picadora triturem les galetes.

Les posem en un bol i hi afegim per sobre la mantega desfeta.

Piquem les nous i les afegim també.

Ho treballem bé que quedi tot ben barrejat i ho repartim per la base d’un motlle d’uns 22 o 24 centímetres.

Premem bé contra el fons i els costats amb els dits o una cullera deixant una capa d’un gruix uniforme.

Ho posem al forn (només a baix) uns 10 minuts a 180° per tal que quedi dur i evapori una mica el líquid sobrant.


Passat aquest temps ho traiem del forn i deixem refredar.

Baixem la temperatura del forn  a 150°C i ho deixem així mentre preparem a continuació la crema.


Preparació de la crema de formatge:

En un bol gran hi posem el sucre i els ous i amb una batedora de varetes ho batem fins que la massa augmenti el seu volum, d’uns 5 o 6 minuts.

Afegim ara el formatge Philadelphia i barregem, suaument.

Seguidament hi posem la nata líquida, el iogurt grec i les cullerades de farina tamisada.

Ho batem acuradament fins que la barreja quedi homogènia i sense cap grumoll.
Aboquem la crema a sobre la base de galetes i ho posem al forn a 200°C durant 10 minuts, posant un full de paper d’alumini per sobre perquè no se’ns cremi.

Passats els 10 minuts baixem la temperatura fins a 180°C i ho deixem 60 minuts més.

Aleshores apaguem el forn i deixem que el pastís es refredi a dins deixant la porta entreoberta, així aconseguirem que tot l’aire calent que ha fet pujar el pastis, marxi a poc a poc sense que hi hagi un canvi brusc de temperatura, cosa que ens hi faria esquerdes i no quedaria gaire presentable.

Quan hagin passat unes hores i el pastís estigui ja a temperatura ambient el posarem a la nevera perquè quedi ben fred.

És molt millor consumir-lo d’un dia per l’altre.



Preparació de la cobertura de confitura:

Un cop sigui fred i posarem per sobre la melmelada o confitura per cobrir-lo per sobre.

Podem posar la que més ens agradi i tal qual o bé rebaixant-la una mica a fi que ens quedi més liquida.

Per fer-la més liquida ho farem de la següent manera:
Posarem la confitura o melmelada en un pot petit i afegirem 2 cullerades d’aigua.

Esclafarem amb foc molt suau i ho anirem remenant fins que es formi una xarop.

Retirem del foc i l’abocarem de manera homogènia per sobre el pastis que ja estarà ben fred i el tornarem a posar un altre cop a la nevera durant unes hores més.

Cal recordar que és important degustar-ho ben fred.