diumenge, 23 de març de 2014

Rap al forn amb fesols del ganxet

Ingredients:

Una cua de rap ben maca (demaneu a la peixateria que us el netegin i us el tallin a rodanxes)
2 patates grans
2 cebes grans
½ got de vi blanc
½ got d’aigua (o de brou de peix)
1 fulla de llorer
1 grill d’all
Julivert
Oli d’oliva
Sal
Pebre blanc o negre mòlt


Preparació:

Preescalfem el forn a 180ºC (a dalt i a baix).

Pelem i tallem les cebes i les patates a rodanxes d’un centímetre de gruix i les posem ben repartides a la safata del forn a la que hi haurem posat un raig d’oli d’oliva prèviament.

A part, i amb l’ajuda del morter o picadora, piquem l’all i el julivert. 

Hi afegim el vi blanc i l’aigua, l’all i el julivert picats, la fulla de llorer, sal i pebre i ho posem al forn durant aproximadament 20 minuts.


Quan punxem les patates i les notem tendres ja hi podem posar el peix al damunt.

Salem el peix, l’hi afegim un bon raig d’oli d’oliva i ho posem al forn durant aproximadament 5 minuts.


Passat aquest temps girem el peix, hi posem un parell de cullerots de mongetes del ganxet amb una mica del seu suc de bullir i un deixem un 5 minuts més i ja ho podem servir.


La combinació de sabors és boníssima.


Bon profit!