divendres, 24 de gener de 2014

Llenties amb verdures

Ingredients:

400 grams de llenties
1 ceba mitjana
1 porro
1 pastanaga
2 pebrots verds
4 alls tendres
1 tomàquet madur
2 fulles de llorer
1 raig d’oli d’oliva verge extra
1 patata gran



Preparació:

Pelem i netegem bé les verdures.

Agafem una olla i les anem posant; la ceba tallada per la meitat, el porro sencer, la pastanaga tallada a rotllanes, els pebrots verds tallats a trossos no massa petits, els alls tendres sencers, el tomàquet madur partit per la meitat i les dues fulles de llorer senceres. Deixem la patata reservada.

Cobrim amb aigua freda.

Tot seguit esbandim les llenties i traiem si tenen alguna pedreta o impuresa i les aboquem a l’olla amb tot plegat.

Afegim un bon raig d’oli d’oliva i engeguem els fogons a foc viu.

Quan arrenqui el bull afluixem el foc fins deixar-ho a foc suau i tapem l’olla per tal que es vagi coent.

Passada una mitja horeta tallem la patata esqueixant-la i la incorporem.

Posem la sal i deixem que continuï la cocció al menys mitja hora més o fins que veiem que les llenties estiguin al punt.


I ja està, tenim preparat sense gaire feina, un plat ben sa, saludable i econòmic.