dimarts, 18 de desembre de 2012

Magdalenes de taronja

Ingredients (per a 20 magdalenes motlles núm 10): 
1 taronja de suc
4 ous 
200 g de sucre
200 ml d’oli d’oliva suau 0’4⁰
220 g de farina de força (de rebosteria)
1 pessic de sal
1 sobre de llevat químic

  


Elaboració:
En primer lloc rentarem amb aigua freda la taronja, l'assecarem, en rasparem la pell amb un ratllador ben fi, i per últim la partirem i n’espremerem el suc.

Ara en un bol de vidre o un altre recipient que us vagi bé però sobretot que no estigui fred*, hi posarem el sucre, el suc de la taronja i els ous; i amb una batedora de varetes ho batrem fins que la massa augmenti el seu volum, d’uns 6 a 8 minuts.

Abocarem seguidament l’oli i barrejarem suaument (No batre) durant 15 segons amb les varetes.

Afegirem la farina tamisant-la amb un colador de malla o un tamisador, el llevat i la sal. Barrejarem també suaument amb la màquina de varetes.

Incorporarem la ratlladura de taronja i remenarem.

Deixarem el bol amb la massa a la nevera de 2 a 3 hores.

Passat aquest temps preescalfar el forn a 250⁰C dalt i baix.

Posarem els motlles per a les magdalenes sobre la safata del forn.

Abocarem la massa en els motlles de les magdalenes fins a emplenar 3/4 parts de la seva capacitat i abans d’enfornar-les les empolvorarem amb sucre.

Baixarem la temperatura a 220⁰C, apagarem el grill i amb el foc de baix + el ventilador (en el meu cas) les fornejarem entre 12 i 15 minuts (depèn de cada forn) tot vigilant-les perquè no se’ns cremin.

Ja teniu a punt unes delicioses magdalenes de taronja!


*Per escalfar el bol per preparar-les: omplim d’aigua calenta el bol, l’aboquem i eixuguem i ja podem posar de seguida el sucre, el suc de taronja i els ous i batem.

1 comentari:

Sònia Freixas ha dit...

Avui les hem fet, tenies raó súper fàcils de fer, i el més important boníssimes!!!!!!!