dimecres, 14 de novembre del 2012

Tiramisú

Ingredients (6 persones):

400 grams de Melindros
6 Ous (súper frescos perquè els farem servir crus)
120 grams de sucre de llustre o sucre glacé
Un pessic de sal
500 grams de formatge mascarpone
200ml. de cafè per remullar les galetes (sobretot que sigui  'espresso' fet amb cafè de qualitat i ben carregat)
100 ml. Amaretto (podeu posar algun Xérès dolç)
Xocolata negre per ratllar
Cacau en pols

Preparació:

Preparem el cafè, unes 6 tasses de 'espresso' més o menys. Posarem el cafè en un plat fons i l’endolcirem al gust (o sense sucre) i el reservem, així s’anirà refredant.

Comencem posant en un bol els rovells d’ou amb la meitat del sucre glacé, ho batrem bé (amb una batedora de varetes) fins que escumi, un cop hagi quedat una crema blanca i esponjosa afegirem el mascarpone i tornarem a batre-ho tot plegat fins que ens quedi una barreja homogènia, ha de quedar una pasta una mica dura.

Ara, en un altre bol posarem les clares d’ou amb la resta de sucre glacé i les muntarem a “punt de neu” afegint un pessic de sal que farà que muntin millor.

Seguidament agafarem la pasta que hem fet primer i la anirem introduint a les clares, amb l’ajuda d’una espàtula l’anirem barrejant i integrant mica en mica fins que ens quedi una crema amb una consistència de iogurt i reservem.

Hem de tenir preparada una safata rectangular.

Barregem tot seguit el licor amb el cafè que tenim en un plat fons i, en un procés ràpid remullem cada melindro pels dos costats (sense que s’amari massa que sinó es trencaran) i els anem posant a la safata fins cobrir tota la base, ara hi posem per sobre la crema (una bona capa que repartirem i aplanarem) i un cop ben cobert ho empolsem amb xocolata negra ratllada i repetim el procés, remullar melindros, posar-los bé, (ULL: Si heu posat la primera capa de melindros de forma vertical, la segona poseu-la horitzontal) cobrir amb la crema i posar-hi xocolata ratllada i per acabar empolsar-ho amb el cacau en pols (passat a traves d’un colador petit ens quedarà ben repartit i a més això farà que no quedi humit encara que ho tinguem un parell de dies a la nevera).

Deixeu-ho ben bé unes 3 hores a la nevera abans de consumir-lo per tal que es refredi i compacti.

A partir d’aquí, ja podeu presumir davant dels amics i família d’haver preparat el veritable tiramisú italià, el clàssic.
(Tingueu cura en consumir-lo en un  o dos dies ja que porta ou cru i mantingueu-lo sempre a la nevera)

1 comentari:

Mery ha dit...

Boníssimmmm!!!!! Jo le provat i hem sembla que es aquest mateix... jajjajaj