dijous, 22 de novembre del 2012

Pasta amb tonyina

Pasta en clau d'amor
Ingredients:


1 ceba gran
1 porro
2 pastanagues
2 cullerades tomàquet natural triturat
1 culleradeta carn pebrot choricero
1 gotet de vi blanc
Oli d’oliva
sal
400 grams de pasta una mica gruixuda (macarrons, llacets, cors, espirals ...)
4 llaunes de tonyina

Preparació:

Pelem i piquem ben petita la ceba, el porro i la pastanaga. Posem una cassola al foc amb un bon raig d’oli d’oliva i ho afegim, salem una miqueta i amb el foc no massa fort anem remenant, afegint si cal una micona d’aigua quan veiem que es va quedant sec i deixem fer fins que sigui tot ben cuit i comenci a agafar color.

Recordeu que fer el sofregit requereix el seu temps donat que és l’essència, fer-lo amb preses nomes minvarà la qualitat del resultat final del plat.

Quan veiem que tot el conjunt està ben fet i comença a agafar color dauradet, serà el moment de posar-hi les dues cullerades de tomàquet i la culleradeta de carn de pebrot. Remenem una mica més i ja hi podem posar el got de vi, ara si, amb el foc ben alt deixem que redueixi i ja podem apagar el foc.
Obrim les llaunes de tonyina, traiem l’excés d’oli i les incorporem al sofregit, ho barregem, rectifiquem de sal i ja només ens falta posar-hi la pasta, que podem anar fent mentre fem el sofregit.

Omplim un pot amb abundant aigua a bullir per a fer la pasta, quan bulli l’aigua posem la sal i la pasta i un cop hagi passat el tems de cocció ho retirem del foc ho escorrem bé i la posem a la cassola, remenem bé i ja ho tindrem a punt per servir.