dimarts, 6 de novembre del 2012

Pesto Rosso

Ingredients:

12 tomàquets secs
100 grams de pinyons
3 grills d'all (sense l’ull)
100 grams de formatge Parmesà ratllat
150 grams de Ricotta salata
150 ml. li d'oliva verge extra
una mica de sal


Preparació:

Posem els pinyons en una paella calenta (sense oli) i els torrem lleugerament.
Traiem la grana dels tomàquets secs i els tallem a trossos.
Traiem l’ull dels grills d’all.
En el pot de la picadora hi aboquem els grills d’all, els pinyons i els tomàquets i ho piquem lleugerament, que ens quedi gruixut, afegim seguidament el parmesà i el ricotta i piquem una mica més. Ara anem afegint l’oli mica en mica i anem picant per emulsionar tot i ajudar als ingredients a transformar-se en una pasta. Si els ingredients queden en les parets de la picadora, amb l’ajuda d’una cullera ho separem a fi que tot quedi ben picat. Rectificar de sal.

La salsa estarà feta quan tots els ingredients hagin quedat ben barrejats i, la podem fer més o menys fina en base al nostre gust.

Si la deixem espessa, és ideal per menjar-la a sobre d’unes torradetes com aperitiu.

Us deixó la versió de Clara que, malgrat diuen que l'ordre dels factors no altera el producte, a ella fent-la com us deixo tot seguit, li va quedar "de categoria". 

Moltes gràcies Clara !!!

1- Oli + alls + parmesà i batedora
2- Pinyons + ricotta + uns tomàquets + un mínim raig d'oli i més batedora
3- una miqueta de sal + anar afegint trossos de tomàquet + aigua i batedora
i anar fent fins trobar el punt d'espessor.

Els grills d'all no molt grans.


2 comentaris:

Jordi Beumala ha dit...

Dissabte tinc un sopar de "joposo" i provaré aquest pesto...fa bona pinta!
Jordi

Cuinateràpia ha dit...

Està de vici... Ja m'ho diràs.