diumenge, 24 de juliol del 2011

Broquetes marineres amb crep de truita i patates marinades

Ingredients:

4 o 5 Patates mitjanes
Troncs de surimi
Gambetes pelades cuites
1 ou
1 llimona
Sal
Pebre negre mòlt
Oli d’oliva verge extra
Ast de fusta per a broqueta

De fet, la quantitat d’ingredients vindrà condicionada per les broquetes que vulgueu fer.





Preparació:

Rentarem les patates i les posarem a bullir amb pell i tot. Sabrem que son cuites, quan les punxem amb un ast i se’ns desenganxin soles.

Mentrestant ratllarem la pell d’una llimona i la posarem en un bol ample, seguidament hi espremerem el suc de mitja llimona i l’abocarem al bol, hi posarem una culleradeta de pebre negre mòlt, mig gotet d’oli d’oliva verge extra i ho barrejarem bé tot plegat.

Quan les patates estiguin cuites les traurem de l’aigua, les pelarem (esperarem una miqueta si cremen massa) i tallarem a trossos, (com quan fem patates bullides) posant-les en el bol on hi hem preparat l’amaniment, ho salarem bé i ho barrejarem amb cura, per tal de no desfer massa les patates (aquest procés el farem mentre les patates siguin tèbies, així absorbiran millor l’amaniment potenciant el seu sabor). Reservarem.

Ara farem una truita, però sense tancar-la, la deixarem de l’amplada de la paella (com si fos una crep) i la posarem en un plat. La tallarem com us mostro en el dibuix.

Prepararem els bastonets de surimi que els tallarem en tres trossos i les cuetes de gamba.

Ja només ens faltarà muntar les broquetes.

Primer de tot punxarem un tall de patata, després un de surimi, seguidament agafarem un tros de truita l’enroscarem i punxarem i per acabar al capdamunt de tot, la gambeta.

Ja només us cal fer-hi una maionesa o salsa rosa.

És un plat fàcil i entretingut amb un resultat ben especial.
Si el que voleu és sorprendre als convidats o als de casa, ben segur ho aconseguireu.