Jo ja l’he provat, us hi apunteu vosaltres?
Ingredients per a
4 persones:
4 espatlletes de
cabrit
3 cebes
4 tomàquets
madurs
1 cabeça d'alls
Oli
Llard
Llard
Vi blanc
Romaní
Llorer
Llorer
Sal
Pebre
Pebre
Per a la picada:
1 gra d'all
Un grapat
d'ametlles torrades
Preparació:
En una safata de forn hi posarem el llard, salpebrarem l'espatlla i la
col·locarem bocaterrosa a la safata, hi posarem el vi blanc, els alls la ceba,
els tomàquets i les herbes.
Hi afegirem aigua fins a la meitat. Posarem la safata al forn calent a 180
ºC i deixarem rostir la carn una mitja hora.
Passat aquest temps girarem l'espatlla i la deixarem rostir un quart d'hora
més. Haurem de vigilar que el suc de
cocció no es redueixi del tot, si cal hi afegirem una mica d'aigua de tant en
tant.
En un morter, xafarem un gra d'all i unes ametlles torrades, hi diluirem un
raig d'oli i pintarem amb aquesta salsa l'espatlla uns minuts abans d'acabar-ne
la cocció.
Servirem el plat amb una guarnició formada per patates daurades, carxofes
al forn i algunes verdures a la brasa. Posarem l'espatlla al plat, la ruixarem
amb el suc del rostit i la decorarem amb un branquilló de romaní fresc
lleugerament escalfat, perquè desprengui la seva aroma amb més intensitat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada