Ingredients:
Per a 80 plaques de canelons:
1 quilo de cap de llom
800 g de vedella (jarret, coll sobre
llata...)
2 pits de pollastre (gran)
2 cebes grans
1 cabeça d'alls
dos fetges de pollastre
1 cervell de xai
2 tomàquets madurs
un got de vi ranci
una branca de canyella
beixamel
formatge ratllat
mantega
llard
oli
sal
pebre
Preparació:
Demanem a la carnisseria que ens tallin
tota la carn a trossos per rostir, els pits de pollastre els podem deixar
sencers però desossats millor.
Posem en una cassola oli d’oliva i una
cullerada de llard i rossegem les carns salpebrades, quan siguin rossetes hi
afegim les cebes
pelades però senceres, la cabeça d’alls sencera, el tomàquet, el tros de canó
de canyella i ho fem rossejar també.
A mig
rostir tirem el vi ranci, deixem reduir i afluixem una mica el foc, tapem la
cassola i anem remenant de tant en tant, fins que estigui fet el rostit.
*Pensem en posar els fetges i el cervell
sense bullir gairebé al final, només el temps just per a coure’s i agafar gust.
Un cop fet el rostit, retirem la branca de
canyella, la pell del tomàquet i anem esmicolant les carns i barrejades, les
anem passant per la màquina de triturar posant-hi també els fetges, el cervell,
la ceba i el tomàquet (anem repartint per tal que quedi tot ben barrejat) Ha de
quedar una pasta ben amorosa (si cal hi podem afegir una mica de l’oli del
rostit).
Fem una beixamel amb un 1l. de llet i la
barregem bé.
Ja tenim a punt el farcit.
Anem a preparar la pasta:
En una olla amb aigua, sal i un raig d’oli,
bullim les plaques de canelons.
Un cop passat el temps de cocció, les refredem
amb aigua freda i les estenem a sobre un drap.
Agafem bocins del farciment i col·loquem a
sobre cada placa.
Emboliquem i tanquem els canelons.
NOTA: Si els
volem congelar, ara els col·loquem en safates d’alumini i congelem.
Quan els vulguem menjar,
els traiem del congelador la nit abans i els deixem a la nevera que es vagin
descongelant correctament.
Posem els canelons en una safata de forn
untada amb mantega.
Fem la beixamel i l’aboquem per sobre els
canelons, posem el formatge ratllat i unes boletes de mantega.
Preescalfem el forn a 180ºC.
Quan estigui calent, posem la safata a la
meitat amb només el grill (el de dalt) a 180ºC durant 15 o 20 minuts per
escalfar-los i gratinar-los.
Ja els tenim a punt per servir!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada