Per a preparar aquesta recepta ho podem fer comprant el bacallà ja dessalat
o bé salat, en el darrer cas, el procés correcte per a dessalar-lo seria el
següent: Tallarem el bacallà a la mida que més ens convingui, posarem els talls
en un recipient coberts per aigua freda i ho deixarem dos dies a la nevera,
canviat l’aigua unes tres o quatre vegades depenent del grossor dels talls.
Quan ja el tinguem dessalat l’eixugarem bé amb un drap o paper de cuina per a treure-li
l’excés d’aigua.
Ingredients:
Bacallà dessalat
3 grills d’all
1 guindilla
1 ceba gran
2 pebrot vermell
2 pebrots verds
2 tomàquets madurs
150 ml oli d’oliva
1 gotet de vi blanc
1 gotet d’aigua
Farina
Julivert
Sal
Pelarem els alls i els laminarem. Posarem en una cassola un raig d’oli d’oliva
i fregirem els alls juntament amb la guindilla, quan sigui daurat ho retirarem
i reservarem.
En el mateix oli fregirem el bacallà que haurem enfarinat lleugerament, un
cop fet pels dos costats el retirarem i reservarem.
Tallarem la ceba en juliana, els pebrots a tires i ratllarem els tomàquets.
A la mateixa cassola hi farem el sofregit amb aquest ingredients, primer la
ceba, quan comenci a quedar blanca i posarem els pebrots i quan gairebé els
veiem cuits i afegirem el tomàquet.
Donem unes voltes que acabi de fer-se el
sofregit i tot seguit hi abocarem un
gotet de vi blanc, deixarem que s’evapori una mica amb el foc alt, i afegirem un
got d’aigua, rectificarem de sal i afluixarem una mica el foc, incorporarem a
sobre el bacallà que teníem reservat, posant-hi per sobre una mica de julivert
picat i els alls que havíem fregit al principi.
Deixarem coure cinc minutets
més i ja ho tindrem a punt per servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada