Ingredients:
12 tomàquets secs
100 grams de pinyons
3 grills d'all (sense l’ull)
100 grams de formatge Parmesà ratllat
150 grams de Ricotta salata
150 ml. li d'oliva verge extra
una mica de sal
Preparació:
Posem els pinyons en una paella calenta (sense
oli) i els torrem lleugerament.
Traiem la grana dels tomàquets secs i els
tallem a trossos.
Traiem l’ull dels grills d’all.
En el pot de la picadora hi aboquem els grills
d’all, els pinyons i els tomàquets i ho piquem lleugerament, que ens quedi
gruixut, afegim seguidament el parmesà i el ricotta i piquem una mica més. Ara
anem afegint l’oli mica en mica i anem picant per emulsionar tot i ajudar als
ingredients a transformar-se en una pasta. Si els ingredients queden en les parets
de la picadora, amb l’ajuda d’una cullera ho separem a fi que tot quedi ben
picat. Rectificar de sal.
La salsa estarà feta quan tots els ingredients
hagin quedat ben barrejats i, la podem fer més o menys fina en base al nostre
gust.
Si la deixem espessa, és ideal per menjar-la a
sobre d’unes torradetes com aperitiu.
Us deixó la versió de Clara que, malgrat diuen que l'ordre dels factors no altera el producte, a ella fent-la com us deixo tot seguit, li va quedar "de categoria".
Moltes gràcies Clara !!!
1- Oli + alls + parmesà i batedora
2- Pinyons + ricotta + uns tomàquets + un
mínim raig d'oli i més batedora
3- una miqueta de sal + anar afegint trossos
de tomàquet + aigua i batedora
i anar fent fins trobar el punt d'espessor.
Els grills d'all no molt grans.
2 comentaris:
Dissabte tinc un sopar de "joposo" i provaré aquest pesto...fa bona pinta!
Jordi
Està de vici... Ja m'ho diràs.
Publica un comentari a l'entrada