![]() |
Pasta en clau d'amor |
1 ceba gran
1 porro
2 pastanagues
2 cullerades
tomàquet natural triturat
1 culleradeta
carn pebrot choricero
1 gotet de vi
blanc
Oli d’oliva
sal
400 grams de
pasta una mica gruixuda (macarrons, llacets, cors, espirals ...)
4 llaunes de
tonyina
Preparació:
Pelem i piquem ben petita la ceba, el porro i la pastanaga. Posem una
cassola al foc amb un bon raig d’oli d’oliva i ho afegim, salem una miqueta i amb
el foc no massa fort anem remenant, afegint si cal una micona d’aigua quan
veiem que es va quedant sec i deixem fer fins que sigui tot ben cuit i comenci
a agafar color.
Recordeu que fer el sofregit
requereix el seu temps donat que és l’essència, fer-lo amb preses
nomes minvarà la qualitat del resultat final del plat.
Quan veiem que tot el conjunt està ben fet i comença a agafar color
dauradet, serà el moment de posar-hi les dues cullerades de tomàquet i la
culleradeta de carn de pebrot. Remenem una mica més i ja hi podem posar el got
de vi, ara si, amb el foc ben alt deixem que redueixi i ja podem apagar el foc.
Obrim les llaunes de tonyina, traiem l’excés d’oli i les incorporem al
sofregit, ho barregem, rectifiquem de sal i ja només ens falta posar-hi la
pasta, que podem anar fent mentre fem el sofregit.
Omplim un pot amb abundant aigua a bullir per a fer la pasta, quan bulli
l’aigua posem la sal i la pasta i un cop hagi passat el tems de cocció ho
retirem del foc ho escorrem bé i la posem a la cassola, remenem bé i ja ho
tindrem a punt per servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada