Ingredients per a 4 persones:
Calamars
mitjanets
100g Cansalada
ibèrica
2 cebes grans
2 cullerades
tomàquets natural triturat
1 gotet vi blanc
fumet de peix
Per a la picada:
2 grills d’all
2 llesques de pa
20 avellanes
torrades
1 culleradeta
carn nyora
Netegem els calamars (que siguin d’uns 15 cm.), separem les ales, els
tallem a rodanxes -que en surtin 4 o 5 de cada un- i les potetes les deixem
senceres. Els salem lleugerament i els posem en una paella amb un raig d’oli d’oliva,
ho tapem i anem remenant fins que hagin deixat anar tota l’aigua (el foc no
massa alt).
Tallem la cansalada fen fina i la posem en una cassola que deixi anar el
greix i quan sigui dauradeta la retirem i reservem. En el greix que ha deixat hi
farem el sofregit, per tant, piquem la ceba ben petita i un cop ben feta afegim
el tomàquet.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgT_UPzxJCzzSOECQN4vCvasSCurUMVyGQ72e5C2h6Xy9aAMg2m1UlCo7otoLLeEG_eVrn_gkjJUsESXnEirNAzFhNO-YaNe7RNp58XLOx9vRgw_vhQH9J0XYdyAZzud8eTqo9tTMfL6CUm/s400/Calamars+amb+romesco.jpg)
Preparem ara per fer la picada; posem en el morter o pot de la picadora els
alls que hem fregit, les llesquetes de pa torrat, les avellanes i la
culleradeta de carn de nyora. Ho piquem bé, aboquem un gotet de fumet per hidratar-la
i continuem picant fins a deixar-la ben fina.
Com que el sofregit ara ja estarà, hi posem a sobre els calamars que tenim
a la paella i la cansalada que hem fregit, aboquem pel damunt el gotet de vi
blanc que, amb el foc ben alt, evaporarà, i ràpidament posem la picada al damunt,
cobrim amb el fumet, rectifiquem de sal i deixem fent xup-xup uns 20-25 minuts.
Ho podem servir amb un gotet d’arròs blanc al mig del plat i els calamars
pel voltant. Alhora de menjar-ho si ho barregem tot plegat té una barreja de
sabors impressionant.
Espero que ho gaudiu!!!
1 comentari:
El romesco és una salsa que lliga amb tot. Amb calamars no ho hem provat mai però si amb peix i està deliciós.
Publica un comentari a l'entrada