Ingredients:
Per a
la base:
30 galetes tipus María o Chiquilin
75 gr. de mantega
50 gr. de nous
Per a
la crema: (si el motlle no és massa fondo amb la meitat de tot això en tindrem
prou)
6 ous i 2 rovells
600 gr. de formatge
"Philadelphia"
500 gr. de nata líquida i 3 cullerades de
farina de rebosteria
200 gr. de sucre
1 iogurt grec
Per
cobrir:
200 gr. de confitura de gerds, de préssec,
de maduixa o el que més ens agradi
Preparació:
Preparació
de la base de galeta:
Desfem la mantega (podem fer servir el
microones).
Amb la picadora triturem les galetes.
Les posem en un bol i hi afegim per sobre
la mantega desfeta.
Piquem les nous i les afegim també.
Ho treballem bé que quedi tot ben barrejat
i ho repartim per la base d’un motlle d’uns 22 o 24 centímetres.
Premem bé contra el fons i els costats amb
els dits o una cullera deixant una capa d’un gruix uniforme.
Ho posem al forn (només a baix) uns 10 minuts a 180° per
tal que quedi dur i evapori una mica el líquid sobrant.
Passat aquest temps ho traiem del forn i
deixem refredar.
Baixem
la temperatura del forn a 150°C i ho
deixem així mentre preparem a continuació la crema.
Preparació
de la crema de formatge:
En un bol gran hi posem el sucre i els ous
i amb una batedora de varetes ho batem fins que la massa augmenti el seu volum,
d’uns 5 o 6 minuts.
Afegim ara el formatge Philadelphia i
barregem, suaument.
Seguidament hi posem la nata líquida, el iogurt
grec i les cullerades de farina tamisada.
Ho batem acuradament fins que la barreja
quedi homogènia i sense cap grumoll.
Aboquem la crema a sobre la base de galetes
i ho posem al forn a 200°C durant 10 minuts, posant un full de paper d’alumini
per sobre perquè no se’ns cremi.
Passats els 10 minuts baixem la temperatura
fins a 180°C i ho deixem 60 minuts més.
Aleshores apaguem el forn i deixem que el
pastís es refredi a dins deixant la porta entreoberta, així aconseguirem que
tot l’aire calent que ha fet pujar el pastis, marxi a poc a poc sense que hi
hagi un canvi brusc de temperatura, cosa que ens hi faria esquerdes i no
quedaria gaire presentable.
Quan hagin passat unes hores i el pastís
estigui ja a temperatura ambient el posarem a la nevera perquè quedi ben fred.
És molt millor consumir-lo d’un dia per
l’altre.
Preparació
de la cobertura de confitura:
Un cop sigui fred i posarem per sobre la melmelada
o confitura per cobrir-lo per sobre.
Podem posar la que més ens agradi i tal
qual o bé rebaixant-la una mica a fi que ens quedi més liquida.
Per fer-la més liquida ho farem de la següent
manera:
Posarem la confitura o melmelada en un pot
petit i afegirem 2 cullerades d’aigua.
Esclafarem amb foc molt suau i ho anirem
remenant fins que es formi una xarop.
Retirem del foc i l’abocarem de manera
homogènia per sobre el pastis que ja estarà ben fred i el tornarem a posar un
altre cop a la nevera durant unes hores més.
Cal recordar que és important degustar-ho
ben fred.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada