1 llobarro d’un quilo i quart aprox.
4 patates
1 ceba gran
1 tomàquet madur
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
1 gotet de vi blanc
Oli d’oliva verge extra
Sal
Pebre negre
Per a la picada:
2 grills d’all
Julivert
Ametlles
(Demanarem a la peixateria que treguin els
budells i les escates del llobarro)
Preescalfem el forn a 200⁰C.
Pelem i rentem les patates, les tallem a
rotllanes fines.
Tallem la ceba a rotllanes, els pebrots a
tires i el tomàquet pelat el tallem a mitges llunes.
Ho anem posant a la safata i hi tirem per
sobre el gotet de vi blanc un bon raig d’oli i ho salem.
Posem la safata a la meitat del forn a
200⁰C (només el foc de baix engegat), durant 20 o 25 minuts.
Mentrestant netegem el llobarro -que
recordem ha d’estar sense les escates- l’eixuguem bé amb paper de cuina i el salem.
Quan veiem que la verdura comença a agafar
color, obrim el forn, posem el llobarro a sobre les verduretes, li tirem un
raig d’oli i continuem enfornant uns 25 minuts més. Si tenim ventilador al forn
l’engeguem.
Preparem mentrestant la picada.
Posem en el got de la picadora les
ametlles, els alls i el julivert. Ho piquem fins que estigui tot barrejat,
aleshores hi afegim un raig d’oli d’oliva i continuem picant fins que ens quedi
la textura que ens agradi trobar.
Passats els 25 minuts amb el peix al forn, obrim
i repartim la picada per sobre el llobarro.
Engeguem ara a més a més del forn, el
grill, deixem uns 10 minutets més i ja ho tindrem a punt.
Cal tenir en compte que el temps sempre dependrà
de la mida del llobarro.
De totes maneres sabrem que està cuit quan
veiem que la carn és blanca.
Ho servirem fent un llit amb les verdures i
posant el lloms del llobarro sense espines a sobre.
4 comentaris:
M'encanta aquesta recepta. La posaré en pràctica un dia d'aquests. Gràcies!!
Fàcil. La provaré!
També per provar però ho faré amb cuetes de rap a veure k tal
També per provar però ho faré amb cuetes de rap a veure k tal
Publica un comentari a l'entrada