Ingredients:
750 gr. de carn picada de vedella
3 cebes de Figueres
1 porro
3 pastanagues
½ pebrot vermell
1 pebrot verd
2 tomàquets madurs
1 nyora
1 got de vi blanc
Sal
Pebre negre mòlt
24 plaques de lasanya precuita
Per a
la beixamel:
50 gr. de mantega
4 cullerades de farina
1 l. de llet
sal
Preparació:
Un cop feta la preparació podem començar.
Posem una cassola al foc amb un bon raig
d’oli d’oliva verge extra, quan comenci a estar calent posem la ceba, donem
unes voltes i quan comenci a quedar transparent hi posem el porro, li donem
unes voltes més, afegim la pastanaga i seguidament els pebrots, primer el
vermell, donem unes voltes i després el verd.
Remenem bé i tapem la cassola deixant que
es faci el sofregit, pensant en remenar de tant en tant. Afegirem una micona
d’aigua si veiem que se’ns queda massa sec.
Mentrestant, posem una olla amb abundant
aigua calenta i sal on hi posarem les plaques de lasanya a remullar.
Ara, traiem la carn de la nyora raspant-la
amb un ganivet i la posem a la cassola.
Quan veiem que les verduretes son ben
cuites hi afegim el tomàquet, remenant ja tota l’estona fins acabar de fer el
sofregit.
Posem la carn de vedella a la cassola amb
el sofregit i l’anem integrant bé fins que ens quedi cuita. Salpebrem i aboquem
un gotet de vi blanc que deixarem reduir. Remenem un parell de minuts més i
apaguem el foc.
Ara ja podem fer la beixamel.
Posem la mantega en un pot al foc, quan
sigui desfeta hi posem les quatre cullerades de farina i ho remenem tot plegat
fins que comenci a quedar la farina torradeta, aleshores hi aboquem la llet
sense parar de remenar i ho salem.
Quan tinguem la beixamel a punt n’hi
tirarem dos cullerots a la cassola barrejant-ho tot plegat bé i ja només ens
caldrà muntar-ho.
Posem en una safata una capa fina de
beixamel, a sobre, hi estenem quatre plaques de lasanya, a sobre una capa fina
del farcit de la cassola, a sobre una altre capa de plaques, una altra de
farcit i així successivament per acabar amb una de pasta que cobrirem amb la
beixamel.
Posem a sobre una mica de mantega, formatge
ratllat i pebre negre mòlt.
Ho posarem al grill a gratinar i ja ho
podrem servir.
Bon profit!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada