Pel
rostit:
1 cullerada de llard
Oli d’oliva
1 ceba gran
1 tomàquet madur
1 branquilló de canyella
2 grills d’all
Sal i pebre negre mòlt
Per a la
beixamel:
5
cullerades de farina
2 cullerades de farina de blat de moro (maizena)
1 litre de llet sencera
2 rovells d’ou
Per l'arrebossat:
2 ous
Pa ratllat
(Amb aquestes
quantitats us sortiran unes 40 croquetes, depèn de la mida que les feu)
Preparació:
Posem una cassola
al foc amb oli o llard (o una barreja d’ambdós) i amb el foc alt, fem rossejar els
dos pits de pollastre que haurem salpebrat prèviament.
Quan el pollastre
sigui rosset de tots costats, afegim la ceba pelada però sencera, els grills
d’alls sencers i sense pelar, el tomàquet partit per la meitat i el branquilló de
canyella. Ho fem rossejar tot plegat un moment més i tirem per sobre un gotet
de vi ranci, el deixem reduir un moment i ja podem abaixar el foc, tapem la
cassola i deixem fins que ens quedi el pollastre ben rostit i tendre. Apaguem
el foc i reservem.
Quan el pollastre
estigui ja una mica fred el què farem serà picar-lo, per tant, el retirem de la
cassola i li anem traient tota la carn i posant a la picadora juntament amb la
ceba i ho piquem tot junt.
La resta que ens ha
quedat a la cassola (canyella, alls i tomàquet) els traiem i tornem a posar a
la cassola el pollastre ja picat (tindrem cura de retirar una mica d’oli si
veiem que n’hi ha massa). Engeguem el foc (no massa alt), posem a la cassola
les 5 cullerades de farina i amb una forquilla de fusta ho anem barrejant, quan
gairebé tinguem integrada la farina i posem les dues cullerades de farina de
blat de moro (maizena) i fem el mateix, anem integrant-la tota i rossejant mica
en mica. Quan veiem que la farina s’ha rossejat, comencem a posar la llet (que
tindrem ja calenta) sense deixar de remenar anirem integrant el conjunt fins
afegir tot el litre de llet. (Penseu que la mesura de tots els ingredients és
exacta per tal que quedin les croquetes amb la textura perfecte, o sigui que no
podem ser més o menys generosos en algun d’ells).
Un cop afegida tota
la llet, rectifiquem de sal i anem remenat fins que veiem que la massa es
desenganxa de les parets de la cassola, això voldrà dir que ja està al punt.
Ara hi afegirem els dos rovells d’ou i remenarem fins que quedi ben repartit
(un parell de minuts) i ja podem apagar el foc.
Abocarem la massa
resultant en una safata de vidre i ho cobrirem amb un paper film perquè no ens
faci crosta, un cop fred ho posarem a la nevera i ho deixarem reposar ben bé 12
hores.
L’endemà traurem la
massa de la nevera, anirem formant les croquetes i passant-les primer per ou
batut i després per pa ratllat.
Per fregir-les
SEMPRE amb oli d’oliva en un pot alt i ben bé amb quatre dits d’oli perquè
quedin ben submergides i no calgui girar-les, posar-ne 3 o 4 a cada fregida,
retirar, posar en un plat amb paper absorbent i així anar fent.
Un altre consell,
com que amb aquestes quantitats en surten forces, i com que la feinada és considerable,
tot depenent si a casa no sou massa gent, en podeu congelar per a properes
vegades, però recordeu sempre a l’hora de fregir-les feu-ho com us dic, perquè
us quedin PERFECTES!!!
Potser fer aquestes
croquetes suposa una mica de feina, però, compensa realment veure les cares de
satisfacció que posa tothom a cada queixalada.
1 comentari:
Tants caps, tantes receptes de croquetes!! aquesta mola...
Publica un comentari a l'entrada