Evidentment
que sabem moltes maneres de fer-lo, però aquí us deixo les dues que a mi més m’agraden
i de les quals no sabria per quina decantar-me.
Opció
1 – amb pa ratllat
Salpebreu
el cabrit, poseu en un plat el pa ratllat sec i seguidament ja el podeu anar
arrebossant.
En una
paella poseu-hi oli abundant, uns quants escuradents (per tal que no es cremi l’oli)
i quan sigui ben calent ja podem començar a fregir el cabrit, deixeu-lo fins el
punt que més us agradi, a mi, m’agrada ben torradet.
Un cop el
retireu, poseu-lo en un plat amb paper absorbent, per tal que tregui l’excés d’oli
que hi pugui quedar.
O bé,
Saleu el
cabrit.
Poseu en
un plat la farina i barregeu-hi la canyella en pols (a gust de cadascú) arrebosseu
el cabrit amb la barreja i seguidament ja ho podeu fregir com en l’apartat
anterior. (En una paella poseu-hi oli abundant...)
Ja només
us queda triar com el fareu i gaudir-lo.
Bon
Profit!
Cal
destacar alguns aspectes en relació als fregits i arrebossats.
- Les
fritures són excel·lents tècniques culinàries, si es fan ben fetes, molt
pròpies de la mediterrània. Una fritura (ben feta) conserva molt bé les
propietats nutritives de l'aliment, encara que incrementa el seu valor calòric
per absorció d'oli del mitjà de cocció.
- Per
fregir s'ha de fer servir una gran quantitat d'oli per tal que l'aliment nedi
en el bany de cocció.
- S'ha
d'intentar tenir l'oli calent sense que fumegi (quan fumeja s'està cremant).
- La
temperatura ideal de fritura és al voltant de 180º.
- L'oli
d'oliva aguanta més les temperatures que els altres oli. L'oli d'oliva aguanta
fins al voltant dels 210º i els altres, fins al voltant dels 170º
- En
acabar, l'oli s'ha de colar ràpidament per tal que les restes de la fritura no
es vagin cremant. Colar i guardar reservat de la claror.
- Posar
a dins de l’oli de cocció uns escuradents fa, segons les creences de les àvies,
que aquest no és cremi.
2 comentaris:
En un monogràfic sobre el cabrit vaig sentir a dir que la millor manera és al forn amb un dit d'aigua i regat amb oli i sal. Ara que, arrebossat és la bomba!!!
Jordi
Bé Jordi, doncs con que m'he guardat l'espatlleta i la cuixa per fer-les al forn, ho provaré i ja t'ho diré ;-)
Anna
Publica un comentari a l'entrada