Ingredients:
400 grams de llenties
1 ceba mitjana
1 porro
1 pastanaga
2 pebrots verds
4 alls tendres
1 tomàquet madur
2 fulles de llorer
1 raig d’oli d’oliva verge extra
1 patata gran
Preparació:
Pelem i netegem bé les verdures.
Agafem una olla i les anem posant; la ceba tallada
per la meitat, el porro sencer, la pastanaga tallada a rotllanes, els pebrots
verds tallats a trossos no massa petits, els alls tendres sencers, el tomàquet
madur partit per la meitat i les dues fulles de llorer senceres. Deixem la
patata reservada.
Cobrim amb aigua freda.
Tot seguit esbandim les llenties i traiem si tenen
alguna pedreta o impuresa i les aboquem a l’olla amb tot plegat.
Afegim un bon raig d’oli d’oliva i engeguem els
fogons a foc viu.
Quan arrenqui el bull afluixem el foc fins
deixar-ho a foc suau i tapem l’olla per tal que es vagi coent.
Passada una mitja horeta tallem la patata
esqueixant-la i la incorporem.
Posem la sal i deixem que continuï la cocció al
menys mitja hora més o fins que veiem que les llenties estiguin al punt.
I ja està, tenim preparat sense gaire feina, un
plat ben sa, saludable i econòmic.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada