Ingredients:
250 g de farina
125 g de mantega a
temperatura ambient
125 g de sucre llustre
1 ou
1 culleradeta de
llevat químic Royal
1 culleradeta de
sucre de vainilla
Preparació:
Barrejarem en
un bol la mantega i el sucre llustre, ho podem fer amb una forquilla o bé amb el batedor de varetes (manual o elèctric), fins
aconseguir una mescla homogènia.
Afegirem l’ou sencer i una culleradeta
de sucre de vainilla i continuaren barrejant fins que ens quedi tot ben integrat.
Posarem la farina i el llevat en un
colador gran i l’anirem integrant tamisada a la mescla, treballant fins que ens
quedi una massa que no s’enganxi a les mans. (Ho podem fer remenant amb les mans
o bé amb el batedor elèctric posant-hi les varetes pastadores).
Agafarem la massa donant-li forma de
bola i l’embolicarem amb film transparent i la deixarem de ½ hora a 1 hora a la
nevera.
Preescalfarem el forn a 180⁰C.
Posarem paper de forn a la safata/es i
reservarem.
Retirarem un terç de la massa que tenim
refredant a la nevera (la resta la tornem a embolicar i tornar a deixar a la
nevera) i la posarem a sobre la taula entre dos trossos de paper de forn.
Amb un corró aplanarem la massa fins
deixar-la a un gruix entre 0,5 i 0,8 cm.
Col·locarem les galetes a la safata que
tenim reservada amb el paper de forn.
La resta de pasta que ens ha sobrat
l’enganxarem i barrejarem a la que tenim a la nevera, tornarem a agafar-ne un
terç i repetirem la operació anterior fins que ja no ens quedi pasta.
Quan el forn tingui la temperatura desitjada les podem
enfornar durant uns 10 minuts o fins que veiem que comencin a quedar
lleugerament daurades pels costats.
Notes: Anirem fent les fornades que
necessitem, pensant sempre que quan les retirem del forn s’han de deixar
refredar fora de la pròpia safata per tal que no se’ns cremin per sota.
I si hem preparat més d’una safata,
millor que mentre esperem per enfornar-la, ho reservem a la nevera.
Queden més bones si hi poseu per sobre
sucre d’anís.
Recepta de com fer el sucre d’anís
Ingredients:
Sucre normal
Anís
Preparació:
Posem en un
bol petit varies cullerades de sucre i anem afegint gotes d’anís molt a poc a
poc, ha de quedar força agrumollat però sense arribar a mullar del tot.
Posarem en
una safata una làmina de paper de forn i ho estendrem per sobre.
Deixarem a
temperatura ambient fins que s'assequi.
Un cop ben
sec, veurem que queda aterrossat.
Amb una
forquilla ho podem trencar una mica i ja el tindrem a punt per afegir a les
galetes abans d’enfornar.
I dona un toc
exquisit.
Nota: Aquest
sucre el podeu guardar en un pot de vidre que se us conservarà bé i així ja el
tindreu a punt per posar a sobre de coques, galetes o allò que més de gust us
vingui.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada