1 sípia mitjana
tallada a daus (amb la melsa)
400gr. de pèsols
2 tomàquets madurs
2 cebes
1 got petit de vi
blanc
aigua
Per a les mandonguilles:
250gr. carn de
porc picada
250gr. carn de
vedella picada
1 ou
4 grills d’all
Julivert
2 molles de pa rodó
de pagès
llet
pebre negre mòlt
farina
oli d'oliva 0’4⁰
Per a la picada:
un grapat
d'ametlles torrades
un grapat
d’avellanes torrades
uns brins de
safrà
julivert
Elaboració:
Començarem preparant les mandonguilles.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhOccjcCDHxt9xkoKCnfC1ZFn3MygMQhAd0gdB4MKeRSV4A-iwoFUtVPpzvqBMUwnsTaD_455qo2WnCRJn0GLIOfHw5kDe-nScqDNEjrIKFkYxyY-e7KlpBsmu3EvhXm8ZVwCwPNVGMi8zC/s400/IMG-20130216-WA0000.jpg)
Un cop la massa estigui a punt, posarem en un plat farina i amb les mans
anirem donat forma a les mandonguilles que passarem per la farina i anirem
reservant en un altre plat.
Ara ja anirem a fregir-les en una paella amb abundant oli d’oliva 0’4⁰ (no
us oblideu de posar a dins de l’oli uns escuradents que així no se us cremarà).
Les fregim banda i banda i les reservem.
Ja podem començar ara a fer el sofregit. Pelem i piquem les cebes. Posem a
la cassola oli del mateix que hem fregit les mandonguilles, però vigilant que
no hi hagi farina que haurà quedat solada al fons i comencem a sofregir la
ceba.
Mentrestant, en un pot amb aigua i sal posem a bullir els pèsols.
Ratllem els tomàquets i els reservem en un plat.
Pelem i tallem els alls i els afegim al sofregit de la ceba i quan això ja
tingui el color i textura adequat hi posem el tomàquet ratllat que tenim
reservat en el plat, hi posem també la melsa de la sípia i acabem el sofregit.
Quan els pèsols siguin gairebé cuits els reservem en un colador.
Quan el sofregit estigui a punt i afegim els talls de sípia, donem unes
voltes, aboquem el gotet de vi blanc, deixem que evapori un moment l’alcohol i
afegim un gotet d’aigua, ho salem i tapem la cassola deixant el foc mig.
Ara, en un morter i posem les ametlles i avellanes els brins de safrà, el
julivert i ho piquem bé tot plegat.
Anem vigilant i remenant la cassola amb la sípia que quedi ben cuita, i quan
aquesta estigui ja ben tendra, incorporem els pèsols, les mandonguilles, un bon
got d’aigua i la picada.
Deixeu uns 10 minuts més fent xup-xup i ja ho teniu a punt.
Com sempre jo recomano... les cassoles si pot ser, millor d’un dia per
l’altra.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada